Profesyonel Kamerayı Profesyonel Yapan Nedir ?

Profesyonel Kamerayı Profesyonel Yapan Nedir ?

Profesyonel fotoğraf makinesi nedir ? Profesyonel fotoğraf makinesi nasıl anlaşılır ? Profesyonel kameralar üzerine bir yazı.

1. Odak nokta sayıları

Eğer çok ince işler yapıyorsanız veya odak noktalarınızı gruplama konusunda daha fazla seçenek istiyorsanız giriş seviyesi bir kamerada bulamayacağınız çok daha fazla sayıda odak noktasına kavuşmuş olursunuz.

2. Odak takibi

Daha fazla odak noktası sayesinde nesneleri takip ederken odaklandığınız nesneler kaybolmadan yakalamak ve odak noktalarının üzerine yapışması daha kolay olacaktır.

3. Yüksek hızlı çekim

Çoğu düşük seviye fotoğraf makinesi genelde 3 yada 5 FPS seri çekimi desteklerler bu yaptığınız çekimlere bağlı olarak yeterli kalmış olsa bile çok sık dışarıda çekim yapıyorsanız yada hıza ihtiyacınız varsa kesinlikle yeterli değerler değildir.

4. Tampon bellek

Bu çoğu fotoğrafçının yabancı olduğu bir konu olsa da profesyonel seviyede çalışan fotoğrafçılar seri çekim yaparken aynı zamanda belleğin dolması gibi problemler ile çok sık karşılaşırlar bu noktada bellek performansı iyi olan fotoğraf makineleri çok fayda sağlarlar.

5. Çift kart yuvaları

Her fotoğraf makinesinde profesyonel dahi olsa görmek mümkün değil ama tek bile olsa hızlı bir kart yuvasına sahip olabiliyorlar ve bu profesyonellik konusunda ancak kullandığınız zaman anlaşılabilecek bir konu halini alıyor.

6. Daha fazla kontrol

Telefon değilde fotoğraf makinesi kullanmanın en güzel yanlarından biri tabi ki tuş kullanarak bazı şeyleri anlık olarak kontrol edebilme özelliği olmaktadır. Bu noktada profesyonel makineler çoğu ince ayar için bile bir tuş koyduğundan çok büyük hız farkları ortaya çıkartmaktadırlar.

7. Dayanıklılık

Profesyonel seviyede olanlar genelde ciddi işler için üretildiklerinden dayanıklılık açısından da ekstra özelliklere sahip olmaktadırlar. Hava şartları, toz gibi olaylardan bahsediyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi