Fotoğrafçılığa Başlayanların Sormaktan Kaçınması Gereken Sorular

Fotoğrafçılığa Başlayanların Sormaktan Kaçınması Gereken Sorular

Fotoğrafçılığa nasıl başlanır ? Fotoğrafçılığa başlarken sorulmaması gereken sorular nelerdir ? Fotoğrafçılığa başlama üzerine bir yazı.

1. Yanlış kişiye ayar sormak

Çoğu yeni başlayan fotoğrafçı çekim türlerini ayırt etmeden hemen fotoğrafçılara hangi ayarlarda çektin. Bu ayarları nasıl yapıyorsun gibi sorular sormaya başlıyor. Bu tür sorular fotoğrafçıları oldukça fazla bıktırabilir ve bazende ters cevaplar alınmasına neden olabiliyor. Bu nedenle en iyi kurtarıcı bence Youtube kullanmak. Size daha işin başında çoğu sorudan kurtaracak binlerce bilgi barındırıyor. Daha sonrasında doğru fotoğrafçıya doğru ayar sorularını sormayı öğrenmeye başlayabilirsiniz.

2. Fotoğraf düzenleme

Çoğu fotoğrafçı fotoğraflarında düzenleme yapsa da yapmasa da bunları paylaşma eğiliminde değildir. Bu nedenle bu konuda gelebilecek soruları da genelde hoş karşılamazlar ve ters cevaplar verebilirler. Bu konuda kendiniz geliştirmek istiyorsanız fotoğrafları doğru okumayı bilmeli ve fotoğraf düzenleme konusunda çalışma yapmalısınız. Bu sayede gözleriniz çoğu soruyu sormadan cevaplayacaktır.

3. Hangi ekipmanı tavsiye edersiniz

Her fotoğrafçıya sorulan klasik sorulardan biri hangi ekipmanı tercih etmeliyimdir. Bu konuda aslı tek bir cevap alamazsınız. Ayrıca istediğiniz fotoğrafçıdan istediğiniz cevabı alsanız bile günün sonunda onun gibi fotoğraf çekme şansınız çok düşüktür bu nedenle düşük seviyeden başlamak ve zamanla ilerlemek öğrenme ve keşfetme açısından çok faydalı olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi