Fotoğraf Makinenizi Sıcak Havadan Nasıl Korursunuz ?

Fotoğraf Makinenizi Sıcak Havadan Nasıl Korursunuz ?

Fotoğraf makinesi nasıl korunmalıdır ? Sıcak havalarda fotoğraf makinesi nasıl kullanılmalıdır ? Sıcak havada fotoğraf makinesi kullanımı üzerine bir yazı.

1. Gölge aramak

Gölge alanlar her zaman doğrudan güneş ışığından daha fazla fayda sağlayacağı için isterseniz doğal bir gölge kaynağı bulun isterseniz yapay olarak yanınızda bir şemsiye taşıyın ama mutlaka gölge bir alanda çekim yapmaya çalışın.

2. Soğutucu kullanmak

İsterseniz USB ile çalışan fanlar mevcut bunları powerbanklere bağlayarak fotoğraf makinenizi soğutmak için bir çözüm üretebilirsiniz. Fanınızın ne kadar enerji tükettiğini ölçmeyi unutmayın aksi taktirde powerbank yeterli gelmeyecektir.

3. Ara vererek çekim yapın

Sürekli olarak güneş altında kalmak hem sizin hem de kameranız için iyi olmayacağı için çekim yaparken mutlaka iyi aralar vermelisiniz. Planlamalarınızı yaparken bu araları da mutlaka eklemelisiniz.

4. Yüksek hızlı yazma

Fotoğraf makineleri dışarıdan ısındığı kadar içeriden de ısınmaktadır. Bunun en büyük neden çekilen video yada fotoğrafın yazılması esnasında olmaktadır. Eğer fotoğraf makinenizi rahatlatmak istiyorsanız yüksek hızlı yazma yeteneği olan kartlar kullanmalısınız.

5. Çift makine kullanma

Eğer çok ciddi bir iş yapıyorsanız mümkünse aynı kameradan mümkün değilse yakın seviyede bir makine kullanmak faydalı olacaktır. Fotoğraf makinelerinin ısınma problemleri lanet edilesi bir noktaya gelebilmektedir. Buda çekimlerinizi baltalayabilir. Bu nedenle çift kamera hayat kurtarabilir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi