Yeni Bir Kamera Almadan Önce Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Yeni Bir Kamera Almadan Önce Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Yeni fotoğraf makinesi nasıl alınır ? Fotoğraf makinesi seçerken nelere dikkat etmelisiniz ? Fotoğraf makinesi satın alma üzerine bir yazı.

1. Maliyet

Yeni kameralar artık eskisi kadar malesef ucuz değil ve verilen kararlar ile alınacak olan kameranın maliyeti açısından büyük farklar oluşabiliyor. Bu nedenle maliyet konusuna oldukça fazla önem vermelisiniz. Verdiğiniz kararı destekleyecek bir maliyeti olduğundan emin olmalısınız.

2. Yeni kameradan beklentiniz büyük mü

Yeni kameralar artık pazarlama stratejileri sayesinde bir çok yeni özellik vaad ediyor ve buda fotoğrafçılarda malesef yeni kamera ile yeni ve daha iyi fotoğraflar çekeceğim beklentisini yaratıyor ancak bunun büyük bir çoğunluğu malesef kendini kandırmaktan ileriye gidemiyor. Bu nedenle kararınızı ne için verdiğinizi iyi düşünmelisiniz.

3. Bilgisayarınız ne kadar iyi

Yeni fotoğraf makinesi demek çok daha yüksek işlem güçleri demek oluyor. Böyle bir durumla başa çıkmanın tek bir yolu var iyi bir bilgisayara sahip olmak. Zaten sahip olduğunuz bir bilgisayar olsa bile sadece fotoğraf ile işinizi çözebilirken belkide video ihtiyaçlarınız için artık yeterli gelemeyebilir bu nedenle bilgisayar ihtiyacınızı da gözden geçirmelisiniz.

4. Yeni vaatler

Yeni fotoğraf makinesi demek çok fazla yeni özellik demek. Tabi kağıt üzerinde bu özellikler çok güzel ve harika çalışıyorlar ancak gerçekte böyle olacak mı acaba biliyor musunuz ? Doğru ekipman tercih ederken size vaad edilen özellikleri de gözden geçirmelisiniz. Yeni gelen özelliklere gerçekten ihtiyaç duyuyor musunuz bakmalısınız.

5. Keyif içinse sıkıntı yok

Bazı kişiler sadece keyif için yeni telefon alır gibi yeni fotoğraf makinesi alıyor eğer sadece zevk için alıyorsanız bu söylediklerimin sizin için çok bir önemi yok.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi