Köpek Fotoğrafçılığına Başlamak İsteyenler İçin Pratik Tavsiyeler

Köpek Fotoğrafçılığına Başlamak İsteyenler İçin Pratik Tavsiyeler

Köpek fotoğrafçılığı nedir ? Köpek fotoğrafçılığı nasıl yapılır ? Köpek fotoğrafı çekme üzerine bir yazı.

1. Davranışlarını anlamak

Eğer sahibi olan köpekleri çekecekseniz sahipleri ile iletişime geçmeli ve sevdiği mamalar varsa onları kullanarak dikkatlerini çekmenin yollarını aramalısınız. Eğer alışık değilse kameraya bakmayacaklardır.

2. Sabrın sonu selamet

Köpekler çok hareketli oldukları için doğru açıyı yakalamak için çok fazla peşinde koşmak ve beklemek durumunda kalabilirsiniz bu yüzden tahammül eşiğinizin çok yüksek olması önemlidir.

3. Oyunlarına dahil olmak

Köpekler harika birer oyuncu oldukları ve çekimlerin çoğuda dışarıda olduğu için onlarla birlikte oynamayı ve güvenleri kazanmayı öğrenmelisiniz.

4. Köpek sahipleri

Çoğu fotoğrafta köpekler olsa bile sahiplerini göremiyorum. Bu aradaki bağı göstermenin en kötü yoludur. Bu nedenle köpek sahiplerini kesinlikle fotoğrafa dahil etmeli ve birlikte çalışmalarını sağlamalısınız.

5. Seri çekim

Hareketli bir nesneyi yakalama konusunda ustalaşmak istiyorsanız seri çekim hızınızın iyi olması önemli bir özelliktir. Ayrıca başka türlü çekimlerde de çok işinize yarayacak bir unsur olacaktır.

6. Gözlere odaklanmak

Köpeklerde de insanlarda olduğu gibi gözlere odaklanmalısınız ve bu tarz çekimler konusunda pratik yapmalısınız. Ancak o zaman fotoğraf duygulara dokunabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi