Fotoğraf Çekimine Gitmeden Önce Nasıl Hazır Olunur

Fotoğraf Çekimine Gitmeden Önce Nasıl Hazır Olunur

Fotoğraf çekmeye nasıl gidilmelidir ? Fotoğraf çekimine nasıl hazırlanılmalı ? Fotoğraf çekimine hazırlık üzerine bir yazı.

1. Ekipman hazırlığı

Ne kadar süreyle bu işi yaptığınızın bir önemi yok ilk defada yapsanız 500 defada yapsanız fotoğraf çekimine gitmeden önce mutlaka ekipman kontrolü yapmalısınız. İşin komik olan tarafı artık fotoğraf makinesi yada lens unutmak değil daha basit olan şeyleri unutmak haline geldi. Tabi bunların aslında tüm sistemi çalıştıran temel ürünler olduğunu da unuttuğumuz doğru. Size basit 2 örnek vermem gerekirse batarya ve SD kart. Bunlar bu işin kalbidir.

2. Her şeyi çekmek

Çekime gitmeden önce mutlaka bir plan yapmış ve belirli bir çalışma yöntemi belirlemiş olabilirsiniz. Her açıyı hesaplamış tüm gereken bilgileri paylaşmış olabilirsiniz. Ancak çekimlerde en fazla karşılaşılan şeylerden biri çekimin parasını ödeyenin istekleri oluşturuyor. Bu nedenle çekime geçtiğiniz zaman doğaçlama yapmaya hazır olmalı ve çektiğiniz kafanızda planladığınız şeyler dışında farklı noktaları da yakalamaya hazır olmalısınız.

3. Bilgisayar kullanmak

Bazı insanlar çok fazla müdahale olmaması için çekimlerinde genelde bilgisayar kullanmıyorlar ve kamera ekranlarını tercih ediyorlar ancak bu işe yeni başladıysanız ve fotoğrafların son halini görerek iş yapmak istiyorsanız bilgisayar kullanmak güzel bir seçenek olabilir. Bu sayede kamera ekranında göremediğiniz çoğu etkene kolay ve hızlı bir şekilde müdahale edebilirsiniz. Bu durum size oldukça fazla zaman kazandıracaktır.

4. Ağırlığını koymak

Çekim sırasında sizin dışınızda da gelişen çoğu etmen ile karşılaşabilirsiniz. Bunlar arkaplanda çekiminiz için can sıkıcı sorunlar ortaya çıkarabilir bu nedenle çekim yerinde bir ağırlığınız olması ve sözünüzü nasıl dinleteceğinizi iyi bilmelisiniz. Aynı zamanda çekimde modeller ile çalışıyorsanız buda sizin çalışma yöntemlerinizi kullanma ve sözünüzü dinletme açısından çok faydalı olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi