Yeni Fotoğraf Makinesi Sahibi Olduğunuzda Değiştirmeniz Gereken Ayarlar

Yeni Fotoğraf Makinesi Sahibi Olduğunuzda Değiştirmeniz Gereken Ayarlar

Yeni fotoğraf makinesi ayarları nelerdir ? Fotoğraf makinenizde hangi ayarları yapmalısınız ? Fotoğraf makinesi ayarları üzerine bir yazı.

1. Netleme sesi

Artık çoğu fotoğraf makinesi her ne kadar çok güzel sesler çıkartıyor olsa da bip sesleri bir noktadan sonra çok can sıkıcı hale gelebiliyor. Bu nedenle yeni aldığınız bir kamerada bip sesini kapatmanız iyi olacaktır.

2 . AF-ON

Otomatik odaklama tuşunu kullanmayı bilmiyorsanız hemen öğrenmeye başlamalısınız. Eğer bilgi sahibiyseniz hemen aktif etmeli ve fotoğraf çekmeye hızlıca alışmalısınız. Eğer hiç bilgi sahibi değilseniz ilk başta öğrenerek başlamak hafızanızda yer etmesi için oldukça faydalı olacaktır.

3. RAW çekmek

Çoğu fotoğraf makinesi kutudan çıktığında JPEG çekim ayarlı gelmektedir ve kullanıcılar çoğu zaman RAW çekim yaptığını sanmış olsa da gün sonunda JPEG fotoğraflar elde etmektediler. Bu nedenle hemen RAW çekim ayarını etkinleştirmelisiniz.

4. ISO ayarlama

Fotoğraf makineleri artık ISO`ları sizin sınırladığınız değerlerde tutma konusunda oldukça kararlı davranmaktadırlar ancak ISO ayarlarını doğru yapmazsanız ne kadar çabalarsanız çabalayın fotoğraflarınız karanlık çıkabilmektedir bu nedenle doğru ISO aralığınızı seçmeye çalışmalısınız.

5. Otomatik odaklama noktalarını ayarlama

Eğer çok giriş seviyesi bir fotoğraf makinesine sahip değilseniz muhtemelen fotoğraf makinesi farklı koşullarda kullanmak için farklı odak noktaları seçmenize izin verecektir bu nedenle doğru odak noktası seçimini yapmalısınız.

6. SD kartsız çekimi kapatma

Hala neden var olduğunu bilmediğim bir ayar ama daha önce malesef başıma geldi. Eğer bu ayarı kapatmazsanız fotoğraf çektiğinizi sanarken kartsız çekim yaptığınız için gün sonunda çok üzülebilirsiniz.

7. Tuşları özelleştirme

Eğer fotoğraf makineniz fonksiyon tuşları ile özelleştirme sağlıyorsa bazı kullandığınız özellikleri bu tuşlara atayarak daha kolay bir fotoğraf makinesi kullanımına geçiş yapabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi