Fotoğraf Makinesinin Ekranını Kullanma Nedenleri

Fotoğraf Makinesinin Ekranını Kullanma Nedenleri

Fotoğraf makinesinin ekranı ne zaman kullanılmalıdır ? Fotoğraf makinesinin ekranı ne işe yarar ? Fotoğraf makinesi ekranını kullanma üzerine bir yazı.

1. Farkına varmak

Sadece vizör kullanıyorsanız ve konunuza tek göz kullanarak bakıyorsanız etraftaki çoğu ayrıntıyı kaçırıyor olabilirsiniz. Bu nedenle ekran ile bakmak aynı zamanda konuya ve çevresine odaklanmada oldukça yardımcı olacaktır.

2. Manuel odaklama

Eğer odaklama yapma yönteminiz manuel ise vizörden odak yapmaya çalıştığınızda fotoğraf makinenizden tam verim alamayabilirsiniz. Çünkü gözünüz tam net diye bilir ancak küçük detayları yakalayamayabilir bu nedenle büyük bir ekran kullanmak ve yaklaşmak oldukça fazla fayda sağlayacaktır.

3. Histogram

Fotoğrafçılık denilince vazgeçilmez bir şey varsa oda histogramdır. Histogram okumayı biliyorsanız doğru fotoğrafı nasıl çekeceğinizi anlıyorsunuzdur. Bu nedenle ekranda histogramı okumak büyük fark yaratacaktır.

4. Açı değiştirme

Bazen fotoğraf çekmek için çok yüksek yada alçak açılara inmeniz gerekebilir bu noktalarda hareket edebilir bir ekran yere yatmak istemediğiniz zamanlarda büyük bir kurtarıcı haline gelebilir.

5. Ön izleme

Fotoğrafı izleme ve doğru fotoğrafı çektiğinize karar verme açısından oldukça fayda sağlar bir ekran. Ne çektiğinizi görür ve çektiğiniz fotoğraftaki bazı noktaları daha çabuk iyileştirmeyi sağlayabilir.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi