Islak Yerlerde Nasıl Fotoğraf Çekilir ?

Islak Yerlerde Nasıl Fotoğraf Çekilir ?

Islak alanlarda nasıl fotoğraf çekilmeli ? Islak alanlarda fotoğraf makinesi nasıl korunmalı ? Islak alanlarda fotoğraf çekme üzerine bir yazı.

1. Ekipman çok önemli

Doğru ekipmanı getirmek oldukça önemli bir mevzu. Eğer doğru ekipman ile gelmezseniz günün sonunda fotoğraf makineniz yada lensiniz çöp haline gelebilir. Bunun için ne kadar yatırım yapmaya yada korumak için gereken ekipmanları satın almaya hazır olmalısınız. Ancak ne kadar korursanız koruyun günün sonunda her zaman kötü bir sürpriz ile karşılaşabilirsiniz. Aldığınız riski değerlendirin ve yola o şekilde çıkın.

2. Kendi güvenliğiniz

Islak bölgede çekip yapmak demek sadece ekipman koruması değil kendinizi de korumanız anlamına gelmektedir. Günün sonunda erimeyecek olsanız da ıslak demek soğuk ve hastalıkların birlikte size karşı hareket etmesi demektir ve ekipmanlarınıza harcayacağınız masraflardan daha fazlasını hastaneye harcamanız gerekebilir.

3. Ne çekeceksiniz

Genelde çok ıslak olan ortamlar şelaleler ve yıldırım fotoğrafları olmakla birlikte yaban hayatı fotoğrafçılığıda ıslak olan koşulları yanında getirmektedir. Bu nedenle çekeceğiniz konu ne olursa olsun gerekli güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olmalısınız. Özellikle yağmur altında yıldırım fotoğraflamaya çalışırken çok dikkatli olmalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi