Fotoğraf Makinenizle Bunları Asla Yapmayın

Fotoğraf Makinenizle Bunları Asla Yapmayın

Fotoğraf makinesi ile yapılmaması gerekenler nelerdir ? Fotoğraf makinesi ile ne yapmamalıyız ? Fotoğraf makinesi ile yapılmaması gerekenler üzerine bir yazı.

1. Fotoğraf makinenizi asla aracınızın üzerine yerleştirmeyin

Daha önce bir kaç defa çok güzel bir uzun pozlama yapma şansım olduğunu gördüm ve araçtan inerek hemen fotoğraf makinemi hazırladım ancak tripod kurmak istemedim bu nedenle aracım iyi bir tripod olur dedim ancak hesaba katmadığım şey araç tavanının eğimli olmasıydı bu nedenle fotoğraf makinesi çok hızlı bir şekilde kaymaya başladı üzerinde boyun askısı olduğu için şanslı olduğumu söyleyebilirim. Ancak buna dikkat etmezseniz fark ettiğinizde çok geç olabilir.

2. Tripoda dikkat edin

Üç ayaklı tripodlar harika birer kurtarıcı olsa da koyduğumuz zemin ve üzerine yüklediğimiz yüke bağlı olarak tam bir problem aracı olabilir. Bu nedenle doğru tripod kullanımı ve yükleme sistemini test etmeli, gereksiz ağırlıklar ve yanlış arazi seçimleri ile fotoğraf makinenizi riske atmamalısınız.

3. Rüzgara dikkat etmelisiniz

Ani gelen rüzgarlar oldukça tehlikelidirler bu nedenle tripod ve kamera ne kadar güvende olursa olsun fotoğraf makinenizi asla başı boş bırakmayın ani gelen bir rüzgar tüm ekipmanınızı mahvedebilir. Mutlaka bir ağırlık ile destek vermeye çalışın.

4. Fotoğraf makinenizin sensörünü asla açık bırakmayın

Çok sık gördüğüm bir hatadır lens değiştirirken sensörü korumasız bırakıp dışarıdan gelen tüm tehlikelere karşı açık bırakmak. Bu nedenle ben mümkün olduğunca dışarıda lens değiştirmiyorum yada lens değiştirme üzerine çok pratik yaptığım için doğru değiştirme sistemini bilerek hareket ediyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi