Fotoğrafçıların Fiyatları Düşük Tutması Tehlikeli midir ?

Fotoğrafçıların Fiyatları Düşük Tutması Tehlikeli midir ?

Fotoğrafçılar fiyata önem vermeli mi ? Fiyatı düşük tutmak iş garantisi sağlar mı ? Fotoğrafçılık ve düşük fiyat üzerine bir yazı.

Çoğu fotoğrafçı yetersiz iş almaya başladığı zamanlarda yapılabilecek en kolay yöntem olan düşük fiyat yöntemine başvurmaya yöneliyor. Ancak çoğu hesabı yapmadan gözünü karartıp yaptığı için gözünden kaçabilecek bir sürü unsur bulunuyor.

Fotoğrafçıların çoğu harika bir işletme sahibi değildirler ve çoğu işi fotoğrafçı olduktan sonra öğrenirler ve işlerin gerçek niteliklerini o zaman farketmeye başlarlar. İşletme bilmeyen fotoğrafçılar ortaya çıktıkça hayatlarına işletme olarak başlamış fotoğrafçılar çıkıyor ve bu konu hakkında ne gibi bir yol izleyeceklerini malesef bilmiyorlar.

Çoğu müşteri için fiyat gerçekten önemli gibi bir konu olarak algılansa bile aslında konu sadece fiyat değildir. Kişisel deneyim ararlar verilmeyen özel denyimlerden bahsediyorum. Profesyonel bir işletmeden değil profesyonel bir fotoğrafçıdan bunları talep ederler. Fiyat düşürme stratejisi günün sonunda fotoğrafçılara fiyatıda düşürdüm daha ne yapayım sorusunu sordurur ancak.

Peki fiyat ile bir noktaya geldikten sonra nereye bakacaksınız. Profesyonel bir fotoğrafçıdan işletmeciye nasıl döneceksiniz. Tabiki sunduğunu hizmet ve kalite ön plana çıkacak. İnsanlara fiyat değil hizmet satacaksınız. Bunları her noktada vurgulamalısınız. Yoksa gözüne fiyat düşük diye sokmak sadece diğerlerinden ne farkın kaldı sorusunu sorduracaktır.

Peki harika bir işletme ile nasıl başa çıkacaksınız ? Bunun için hedefinizi daraltmanız gerekiyor. Fiyat sizin için bir rekabet unsuru olmaktan çıkmalı size bir müşteri geldiği zaman fiyatı düşünmemeli. Ancak bunu yapmak malesef çok zor. İnsanlarda kaliteli hizmet anlayışı için bir algı oluşturmalısınız ve buna inandırmak zorundasınız.

Eğer sadece fiyat ile rekabet etme yoluna giderseniz günün sonunda iş almış olmanız bile siz yine mutlu olmayacaksınız çünkü kàrlılığınız düşecek mutsuzluğunuz artacak aldığınız işlerden mutlu olmamaya başlayacaksınız. Gerekirse dayanacaksınız gerekirse hedeflediğiniz kaliteyi sağlayamadığınız yerlerde bu işi bırakacaksınız.