Sıcak Hava Balonlarından Fotoğraf Çekmek İçin İpuçları

Sıcak Hava Balonlarından Fotoğraf Çekmek İçin İpuçları

Sıcak hava balonlarında nasıl fotoğraf çekilir ? Balondan fotoğraf çekme yolları nelerdir ? Sıcak hava uçuşları ve fotoğraf çekme üzerine bir yazı.

1. Dar alanda çekim

Balonların içi çok dar oldukları ve kalabalık olabildikleri için dar alanda çekim yapacak bir kurgunuz olmalıdır. Aynı zamanda balon sürücülerinden fotoğraf çekmek için güzel noktaların tavsiyelerini istemeyi unutmayın.

2. Değişken ışık koşullarına hazırlık yapın

Balon uçuşları genel olarak sabahın erken saatlerinde başladığı için fotoğraf çekmek için çok güzel bir zamandır. Bu nedenle güneş tam olarak ortaya çıkmadan önce çekebildiğiniz kadar fotoğraf çekmeye çalışın. Aynı zamanda çok düşük enstantene değeri kullanmadığınızdan emin olun yoksa fotoğraflarınız çok bulanık çıkabilir.

3. Telefonda kullanın

Artık çoğu telefonda geniş açı özelliği olduğu için geniş bir açıda çekim yapmak için harika bir fırsatı kaçırmak istemiyorsanız telefonunuzuda hazırda bekletmelisiniz. Sadece fotoğraf makinesi ile çekim yapmaya odaklanmamalısınız.

4. Lens seçimi

Balon üzerinde hem manzaralar hem de şehir köy manzaraları olduğu için kullanacağınız lens sürekli olarak takıp çıkarmaya çalıştığınızda kısıtlı zaman ve dar bir alandan dolayı problem yaşayabilirsiniz. Bu nedenle hangi konuya odaklanmak istediğinizi düşünmelisiniz. Bu tür bir durumda muhtemelen 18-135 gibi bir lens ihtiyaçlarınızın çoğunu karşılayacaktır. Yinede telefon ve zoom lens arasında git gel yapmanız gerekebilir. Manzara için telefon şehir detayları için zoom lens gibi.

5. Keyif alın

Mümkün olan çok sayıda fotoğraf çekmenin yanında balon fotoğrafçılığında keyif almadan bunu gerçekleştirmeyin. Ana odağınız iş değilse keyif alarak bunu yaptığınızın farkına varın. Güzel manzaraları seyretmek harika bir fırsat olacaktır.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi