Fotoğraf Makinesi Kullanımında Yapılan Hatalar

Fotoğraf Makinesi Kullanımında Yapılan Hatalar

Fotoğraf makinesi nasıl kullanılmalıdır ? Fotoğraf makinesi kullanma yöntemleri nelerdir ? Fotoğraf makinesi kullanma üzerine bir yazı.

1. Doğru şekilde tutmamak

Özellikle elde çekim yaparken sürekli olarak doğru bir pozisyonda çekim yapmazsanız hem vücudunuz ağrıyacak hem de doğru açıda çekim yapmakta çok zorlanacaksınız. Bu nedenle doğru bir açıyla tutmayı öğrenmelisiniz.

2. Temizlik

Özellikle kamera ile birlikte lensinizi de sürekli olarak temizlemelisiniz. Eğer temizlik yapmazsanız fotoğraflarda bazı sonuçları düzeltebilirsiniz ancak videoda geri dönülmesi zor çekimlerle karşılaşabilirsiniz.

3. Yedek lens ve hafıza kartı

Çoğu kişi tek hafıza kartı ve sd kart ile yola devam edebileceğini düşünüyorlar. Evet bunlar fotoğraf makinesini aldığınız bir aylık bir sürede yeterli gelebilir ancak çekim sıklığınız arttıkça bunlar yeterli olmayacak ve yedeklere ihtiyaç duyacaksınız.

4. Doğru fotoğraf modu kullanmamak

Özellikle yeni başlayanlar otomatik modda çekim yapmaya başlarlar ve diğer modlar hakkında çok bilgi sahibi olmazlar. Fakat her zaman iyi sonuçları almanız mümkün olmayacaktır. Bu nedenle doğru modları kullanmayı öğrenmelisiniz.

5. RAW fotoğraf çekmemek

Çoğu kişi RAW fotoğrafları inceleme konusunda sorun yaşadığı ve gereksiz olduğunu düşündüğü için JPEG fotoğraf çekmektedir. Ancak doğru ve geri dönülebilir fotoğraflar istiyorsanız RAW çekim yapmayı öncelik haline getirmelisiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi