Fotoğraf Yarışmasına Katılmadan Önce Kontrol Edilmesi Gereken Şeyler

Fotoğraf Yarışmasına Katılmadan Önce Kontrol Edilmesi Gereken Şeyler

Fotoğraf yarışması nedir ? Fotoğraf yarışmasına nasıl katılınır ? Fotoğraf yarışmasına katılma üzerine bir yazı.

1. İtibar

Düzenlenen yarışmanın itibarına bakmalısınız. İlk defa mı düzenliyorlar. Düzenleyenler kim şimdiye kadar ne yapmışlar. Fotoğraf ve fotoğrafçılık ile olan alakaları nelerdir. Hangi firmalar tarafından destek veriliyor. Bunları kontrol etmek için bir liste oluşturmanız faydalı olacaktır.

2. Jüri

Fotoğraf yarışmalarında en az dikkat edilen şey jüri kısmıdır. Sizin gönderdiğiniz fotoğrafları kimler inceleyecek. Ne gibi kriterleri var. Ne tür vasıflara sahip kişiler. Gönderdiğiniz fotoğrafları bir staj elemanı mı inceliyor bilmek hakkınız. Bu bilgilerden sizi mahrum bırakıyorlarsa boşa zaman harcamayın.

3. Kazanma şartları

Fotoğraf yarışmalarında genelde amatörler ve profesyoneller aynı kategoride değerlendirildiği için amatör birinin kazanma ihtimali oldukça düşük bir olasılıktır. Bu nedenle kazanmak için ne tür kriterler olduğu ve değerlendirilmelerin nasıl yapıldığını iyi bilmelisiniz.

4. Lisanslama

Fotoğraflarınız genelde gönderildiği andan itibaren yarışmayı düzenleyen kuruma ait olur ve istedikleri gibi kullanma haklarına sahip oldukları için bir şey yapamazsınız. Bu nedenle anlaşma şartlarını iyi incelemeli ve gönderdiğiniz fotoğrafların ne kadar süre ile kullanma hakkını aldıklarını öğrenmelisiniz. Ömür boyu o fotoğraf o kuruma ait olamaz.

5. Ücret ve ödül kontrolü

Yarışmaya giriş ödüllerini mutlaka kontrol etmeli ve çok fazla olumlu içerik varsa durup düşünmelisiniz. Sizin cebinizdeki paraya göz dikmiş bir yarışma olup olmadığını incelemelisiniz. Yarışmada verilen ödüller büyük yada küçük olsun ne kadar teşvik edici bilmek gerekir. Bazı ödüller uluslararası bir öneme sahip olabilir para olmasa bile.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi