Soğuk Havada Model Çekerken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Detay

Soğuk Havada Model Çekerken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Detay

Model çekimi nedir ? Model çekimi nasıl olmalıdır ? Soğuk havada model çekme üzerine bir yazı.

1. Uyku tulumu

Uyku tulumu kısa zaman içerisinde ısıtma ve ısıyı içeride hapsetme konusunda en başarılı ürünlerden olduğu için soğuk havada çekim yaparken modelinizin devamlı sıcak kalabilmesi yada gerekli düzeltilmeler yapılırken bekleyip daha fazla olumsuz şartlara maruz kalmaması için bir uyku tulumu şarttır.

2. Çadır yada araç

Çekim yapılan noktaların çoğu zaman doğallığı bozulmamış alanlar olmasından kaynaklı olarak araç ile her noktaya ulaşma şansınız yok bu sebeple de modelinizin yada ekibinizin dinlenmesi için bir çadır bulundurmak çok akıllıca olacaktır. Bu sayede bitse de gitsek havasından keyifli bir fotoğraf çekimine dönecektir.

3. Güneş altında fotoğraf çekmek

Soğuk havalarda çekim yapma şansı elde ettiyseniz en az bulacağınız şey güneş olacaktır. Ancak güneş bulduğunuz zaman mevsimin kış olmasından kaynaklı olarak güneş ışıkları da sert olmayacağından daha güzel ve anlamlı ışık altında güneşi kullanarak çekim yapma fırsatı bulursanız sakın kaçırmayın.

4. Yerden soğuğu kes

Modelinizin en büyük problemi aslında havadan ziyade yerden gelen soğuk olacaktır. Yüksek dağcılık botları bile yerdeki soğuğu kesmekte zorlanırken modelinizin bununla başa çıkması pek olası değildir. Bu nedenle yere daha rahat ve yerdeki ısıyı kesen pedler yada daha farklı araçlar koyarak modelinizin rahat etmesini sağlamalısınız.

Okuduğunuz için teşekkürler beni sosyal medyada takip etmeyi unutmayın. Reyhan Hamdi